vineri, 12 august 2011

DesenIn cel mai recent spectacol sustinut de Coldplay, membrii trupei i-au adus un ultim omagiu cantaretei Amy Winehouse (video). Nu sunt singurii care au facut-o, cel mai mult atragandu-mi atentia echipa profesionista care se ocupa de imaginea trupei. Coldplay m-a incantat de nenumarate ori de-a lungul timpului, insa ultimile videoclipuri au fost un adevarat rasfat, niste poeme in imagini a caror coloana sonora si interpretare sunt la inaltime asa cum au fost intodeauna.
Constient sau nu, managementul utilizarii simbolismului in videoclipuri corespunde sinergiei acestora, in sens aristotelian, intregul resprezinta mai mult decat suma partilor. Paradigma informartional-energetica pune la dispozitia cunoasterii viziunea integratoare, sistemica, strict necesara unei abordari gnoseologice.
Astazi am aflat de la radio mai multe  argouri pe care nu le stiam. Cel mai fara de sens, s-ar putea spune care este ''desenul'', folosit in sens peiorativ pentru persoane.
Ultimile evenimente din Londra m-au dus cu gandul la utopiile romanului orwellian. Viziunile scriitorului din 1984 despre societatea spionata de camere video si computere, devenind realitate. Ma intreb, oare exista acel Big Brohter care concerteaza actiunile de spalare a creierelor si sufletelor? Chiar asa fiind, inca mai sunt nealiniati acestui sistem al nonvalorilor.

Coldplay