luni, 17 noiembrie 2014

DEX online

In urma cu cateva seri a trebuit sa fiu intermediara rezolvarii unei probleme, Primind un numar telefonic gresit, am rugat sa-mi trimita numarul corect, cel trimis fiind nealocat. Am foat contrazisa, astfel aparand nesiguranta mea asupra mesajului primit. Fiind in fata comp, firesc a fost sa intru pe net. Astfel, verificat pe DEX online, care faceau trimitere la motivatiile votarii unei schimari, cinste lor! Pana la urma, este o datorie civica de a expune argumentele logice in perioada alegerilor. Cu toate ca era tarziu, nu m-am putut abtine sa nu citesc unele comentarii dintre miile existente, m-am distrat copios in fata ignorantei. Erau multi care amenintau situl ca nu=l vor mai accesa din cauza argumentelor pro Iohannis, 
Si acum sunt foarte obosita, dar am simtit nevoia sa scriu senzatia pe care o traiesc. Locuind in centru civic, la strada, asist la toate dramele si bucuriile orasului: sirene, sarbari....Acum, nenumarate masini claxoneaza ca la alaiurile de nunti, in linistea noptii auzindu-se razlet cate un indemn " Romania, trezeste-te! Deci, cum pot dormi?
Am intrat pe YouTube sa caut o piesa pentru moment, primul pe lista era Florin Salam. Nu ascult manele, este prima data cand am urmarit pana la final textul, m-a amuzat,.."Mergem mai departe''
Oricat de anacronica ar parea formula paremiologica:" Schimbarea domnilor, bucuria nebnilor", se pare, ca pentru multi inca functioneaza. Pana la urma, bucuria, chiar si de scurta durata, este bucurie. Nu a fost intamplatoare autoselectia de pe YouTube. Nu ma astept la schimbari spectaculoase, totusi, mergem mai departe:)))
De fapt, bucuria pe care o simt acum, cred ca vine din sentimentul de dragoste transmis de romanii din diaspora. Efortul facut de ei imi demonstreaza ca nu ne-au uitat si ca le pasa de noi. Cunosc medici, IT isti, chimisti, intelctuali care lucreaza sub nivelul pregatirii lor care nu mai doresc sa se intoarca in tara, dar carora le pasa de noi. Cred ca angajamentul lor i-a determinat pe multi sa mearga ...mai departe. Toate binecuvantarile Cerului sa se reverse asupra tuturor celor din diaspora pentru sustinerea pe care ne-au dat-o, noua, celor nebuni.

 
                                                                        sursa

 Nimic nu este intamplator, nici macar curcubeul