luni, 23 aprilie 2012

Cu ocazia sarbatorilor pascale, in cadrul unui festin ce se dorea cu staif, o persoana angajata pe directia elevarii spirituale a facut discutii penibile legate de fumat punand la zid fumatorii. Bravo lui ca a putut sa se sustraga cu cateva luni in urma acestui viciu daunator si neplacut. Intamplarea mi-a generat conexiuni care au dus si la fimul ''Malena'', vizionat recent. Nu vreau sa fac referiri la aspectele mundane dezagreabile din film, ceea ce mi-a atras in mod deosebit atentia, a fost modul in care a fost pusa in valoare feminitatea Malenei, prezentata prin ochii unui pusti de 12 ani. Paragraful ales de Maurice Munteanu  ilustreaza perfect mesajul filmului.
 'Pacatul nu este o actiune sau alta, ci o intreaga existenta prost combinata. Unii pacatuiesc, atii nu. Aceleasi lucruri (a uri, a poseda pe cineva, a trandavi, a maltrata, a se umili, a se ingamfa) pentru unii sunt pacate, pentru altii nu.' (Cesare Pavese)Imi place sa descopar oameni a caror idei rezoneaza cu anumite convingeri personale, Maurice Munteanu, este unul dintre ei. 
Ambalajul este foarte important, asta o stie si cel mai marunt comerciant, insa, consumatorul avizat este sceptic si da verdictul abia dupa ce constata calitatea.
Cu, sau fara tigara, o femeie care stie cele 10 regului lasate de Coco Chanel, se va simti in pielea ei, adica de femeie, chiar si pusa la zid.