sâmbătă, 31 martie 2012

Love The Way You Lie

Portelanurile Frantz Collection sunt cunoscute in intreaga lume, desi este o companie relativ tanara. Fondarorul companiei, Frantz Chain, a impus un stil care imbina romantismul cu inspiratii din miscarea artistica Jungendstil( perioada Art Nouveau), o coincindenta cu educatia lui in Germania? Comun chinezilor si nemtilor este munca ordonata, acesta este primul aspect care-mi vine in minte uitandu-ma la obiectele create. 
Din punctul meu de vedere, ceea ce face deosebita Frantz Collection este preocuparea pentru mediu (modele preponderent din natura, nu folosesc cenusa de oase in tehnologia de productie a portelanului)
Recent am reascultat piesa de teatru  radiofonic ''Cezara" dupa nuvela  lui Mihai  Eminescu. M-am simtit  dureros de mult in rolul lui Ieronim. Din senzatia de vis in care ne place unora sa traim, suntem scosi uneori de situatii minore care ne reamintesc de lucruri pe care am incercat sa le trecem cu vederea, minimalizand importanta lor.
Der Flohwaltzer este o piesa a carui autor este necunoscut, insa celebra  incepatorilor care iau lectii de pian. De curand, ea a fost facuta cunoscuta tuturor cititorilor de presa online de catre doi caini.
Maiestria portelanurilor Frantz iti poate distrage atentia de la esential. Acelasi risc planeaza si asupra celor care vor sa puna pe aceiasi treapta animalele cu oamenii. S-a scris mult despre indignare produsa de imagile comertului cu caini, de gustibus. Mai putin s-a scris despre evenimentele nefericite si despre masurile care ar trebui luate pentru a elimina situatia de a deveni vanat.
In aceasta seara inainte de culcare am trecut in revista presa online. Nu am rezistat ispitei sa nu ma uit la  Bayley si Cosmin Mihalache. Cred ca este o situatie penibila sa faci o alegere intre simpatica Bayley si un tanar cu potential artistic.

Revenind la portelanurile Frantz, le consider pretioase datorita pretului, in primul rand, minutiozitatii cu care sunt lucrate, interesului ocordat inspiratiei din natura. Ceea ce frapeaza, este violenta culorilor si discomfortul pe care ti-l creaza la gandul ca trebuie sa le folosesti. Ce mai, sunt pentru vitrina. Iar vitrina, din lipsa de spatiu, de timp...s.a., este perimata. Aceste portelanuri imi reamintesc iar, si iar, de tentatia noastra de a uita ca ''afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul''. 
Locul cainilor unde este? 
Tu pe cine alegi?