sâmbătă, 30 octombrie 2010

Vălul de pe ochi

niciodata nu am fost curioasa sa verific ceea ce se mai cauta pe net, totusi, aflandu-ma la rasfoitul presei de la miezul noptii si dorind sa citesc despre posibilitatea de studiu peste hotare, m-au distrat prioritatile celor care vor stirile la prima ora. chiar daca nu ma vizeaza acest subiect, stirea este de dat mai departe...si, noi stim de ce. in urma cu citiva ani, cind era posibil sa-ti continui doctoratul afara, cu sustinere din partea universitatii, am impins de la spate un bun prieten, sa faca demersurile necesare. tipul este foarte inteligent, recomandari de la o universitate de top din Romania, totusi, proiectul nu ar fi trezit interes. am stiut sigur ca nereusita venea de la blogul personal, care, desi fiind premiat la sectiunea blog cultural, datorita interpretarilor date unor lecturi cu greutate, continea si comentarii neacademice a unor situatii de interes comun si, pentru  a fi mai explicite, erau insotite de citate din cintecele Parazitilor. un CV remarcabil, poate fi umbrit de unele gafe...nu si la noi.
nu-mi aminteam de acest episod, daca nu as fi vazut interesul acordat stirei despre fotbalistul Mutu, care sfideaza pe toata lumea. daca era ceva meci, era de inteles, nu performanta se urmareste la un sportiv? ca si-n alte domenii, de altfel. numai exemplul lui Einstein si Dali sunt suficiente sa fie clar, ca viata privata si performanta nu au nici o legatura.
cea mai mare greutate ramane in sarcina parintilor de a gasi copiilor posibilitatea  sa-si faca un ''dosar'' mumos, cu activitati extrascolare, daca vor studii in universitatile straine, ''dau bine''.