duminică, 6 februarie 2011

Girls

fiind dupa o noapte de nesomn, mi-am pus un film usor, ''The Rebound'',  relaxant, sa apuc cateva ore de somn pana la vizita anuntata a surorii mele. in viata, nu tot ceea ce-ti propui iti si reuseste, eu fiind un as al ratarilor. totusi, fiind prea curioasa sa aflu deznodamantul, m-am scuzat si am invitat-o sa urmarim finalul.  bucuria mea a fost spulberata de comentariile ei, ca nu este normal acest sfarsit...happy end, ca'n filme!atingandu-mi tendonul lui Ahile.
gresit! sfarsitul nu este niciodata previzibil, nici in filme, nici in viata;) unii, chiar au curajul sa faca alegerea care-i avantajeaza.
imi pare rau ca am fost vehementa cu ea, dar mi-am amintit de filmul ,,Black Swan'', ca o dovada a posibilitatii 2 in 1, demoland ideile preconcepute: sau good girl, sau bad girl. rusii m-au cucerit inca din copilarie cu baletul lor, cu patinajul artistic, starnind-mi interesul pentru literatura si filmele lor. chiar daca este o productie americana, in "Black Swan'' se traieste ruseste, filmul este tare, precum vodca ruseasca care te lasa fara aer. povestea Ninei, victima a self mutilation, poate deveni oricand scenariu real, specialistii incadrand in acest comportament deviant si fumatul, anorexia, consumul de alcool, droguri sau alte forme de evitare a problemelor, incidenta acestor tulburari devenind din ce in ce mai mare dupa 1990, constituind o preocupare majora de sanatate publica.
intodeauna am afirmat ca barbatii sunt superiori din punct de vedere intelectual femeilor, altfel, nu ar fi ravnit la egalitatea in drepturi cu acestia, mai mult, incercand sa detina controlul.
sa cedandam barbatilor rolul pentru care au fost creati, dar sa incercam sa fim ''rele'', atat incat sa nu ne pierdem feminitatea si sa devenim imorale