duminică, 23 septembrie 2012
marți, 7 august 2012
Z_iar
''...sub soarele totdeauna vesel
al acestei adesea mahnite patrii.''
( I.L.Caragiale)
Multumim frumos, doamna Ioana Parvulescu
Ma coplesete neputinta de a ma rupe de rutina citirii ziarelor. De multe ori zic ca este pentru ultima data, dar ma impinge o curiozitate bolnaviciosa sa vad pana unde si pana cand....
Pentru ca tot este ''caldura mare, mon cher''...am inceput cu HotNews. Renuntarea atat de usor la Lucian Isar si noua numire, ma duce cu gandul la reclama excesiv mediatizata ''Consumul de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii''... as completa eu, si ''caldura mare, mon cher''.
miercuri, 1 august 2012
Speech to parliament
pontocratia si cutura
Seful de sectie ii strange pe politisti la un loc si le spune:
-Bai, maine sa veniti imbracati frumos ca mergem la "Nunta lui Figaro". A doua zi vin politistii toti imbracati la costume, cu neveste, copii, cadouri, flori. Cand ii vede seful de sectie se ia cu mainile de cap si le zice:
- Ma, idiotilor!!!! nu mergem la nunta propriu-zis, "Nunta lui Figaro" este o opera maaa, teatru, opereta, intelegeti?! Unul din politisti:
- Si ce te superi asa Sefu', dumneata cand ai venit la "Lacul Lebedelor" cu unditele, noi am zis ceva?
Pentru ca se poarta copy/paste, poate ar fi bine de urmat exemplu vecinilor, dar pentru aceasta...ai nevoie de cultura
Seful de sectie ii strange pe politisti la un loc si le spune:
-Bai, maine sa veniti imbracati frumos ca mergem la "Nunta lui Figaro". A doua zi vin politistii toti imbracati la costume, cu neveste, copii, cadouri, flori. Cand ii vede seful de sectie se ia cu mainile de cap si le zice:
- Ma, idiotilor!!!! nu mergem la nunta propriu-zis, "Nunta lui Figaro" este o opera maaa, teatru, opereta, intelegeti?! Unul din politisti:
- Si ce te superi asa Sefu', dumneata cand ai venit la "Lacul Lebedelor" cu unditele, noi am zis ceva?
Pentru ca se poarta copy/paste, poate ar fi bine de urmat exemplu vecinilor, dar pentru aceasta...ai nevoie de cultura
joi, 26 iulie 2012
luni, 16 iulie 2012
Moftangii
Anul 2012 a fost desemnat Anul Caragiale, datorita dublei semnificatii: 160 de ani de la nastere si 100 de ani de la moartea marelui dramaturg. Indraznesc sa spun, ca aceasta alegere a fost predestinata, comediile sale devenind emblematice pentru scena politicului.
Toata lumea vrea o schimbare uitand ca regulile nu se schimba in timpul jocului, noblesse oblige.
Fiecare va alege dupa chipul si asemanarea lui. Democratic, pozitia de spectator, cred ca este alegerea corecta.
miercuri, 11 iulie 2012
Kleptoparasitism
Temperaturile ridicate din aceasta perioada ne ofera scenarii de jungla africana, dandu-ne lectii de supravietuire in jungla USL inosilor
marți, 26 iunie 2012
Romanul unei educatii
Cunosc trei copii care au sustinut ieri Evaluarea Nationala. Cu toate ca am avut un program incarcat, mi-am facut timp sa arunc o privire asupra subiectelor. Situatia mi s-a parut mult mai jalnica si decat copy/paste ul lui Ponta, care, pana la urma, a fost optiunea lui. Incompetenta celor care se ocupa de educatia copiilor, o consider ca fiind mai grava decat criza economica prin care trece tara.
Il apreciez foarte mult pe Ion Vianu si-mi este si mai drag de cand a recunoscut ca-i place sa se joace cu eBook Reader Kindle, prea mi-au criticat intelectulii din jurul meu interesul pentru aceasta minunatie. De aceea nu-i gasesc nici o vina pentru ambiguitatea din text, sunt putine persoane care apreciaza avantajele acestui gadget al carei denumire este rar uzitata, in definitiv, facand referire la lectura unei carti in aceasta varianta...biblioteca la purtator facand toti banii, parerea mea.
Acest episod imi trezeste nostalgii ale copilariei mele si ale copiilor cu mentori a caror calitate este pusa sub semnul intrebarii pe zi ce trece.
Acest episod imi trezeste nostalgii ale copilariei mele si ale copiilor cu mentori a caror calitate este pusa sub semnul intrebarii pe zi ce trece.
luni, 21 mai 2012
Somebody That I Used To Know
''O femeie poate fi o vrajitoare, sau poate fi inocenta, poate fi dulce si rea, sau toate la un loc.''
miercuri, 9 mai 2012
Ca la mama acasa
Am cunoscut putine femei cu atat de multe preocupari precum mama mea. Deoarece spiritul ludic este o mostenire de care inca ma bucur, nu puteam rata confectionarea rochitelor pentru papusi din matasuri fine, catifele moi, dantele sofisticate. Nu am scapat nici de fascinatia tricotatului tip jacard, combinarea firelor colorate era ca o poveste al carui final il asteptam cu sufletul la gura.
Deoarece noi mancam in sufragerie, niciodata nu am fost atrasa de bucatarie unde mirosea frumos numai la finalul gatitului. Totusi, atunci cand am fost solicitata m-am dus, chiar daca fara o prea mare bucurie, crezand ca-i pot fi de ajutor mamei mele al carui program era foarte incarcat. Cand am devenit adolescenta a renuntat la ajutorul meu, explicandu-mi ca deaja stiu suficient in cazul in care doresc sa mananc bine, chiar daca nu gatesc eu, trebuie sa stiu ce sa cer. Cu siguranta, ea nu stia nimic atunci despre educatia prin cooperare.
Intrucat am trecut la cuptor electric, am facut niste cautari pe net. Am ramas stupefiata cat de preocupata este lumea de gatit, bloguri j'de....Este bine ca exista surse de inspiratie, din nefericire, multe contin informatii gresite. Cu toate acestea, comentariile laudative abunda incat nu poti trai decat senzatia de regret pentru persoanele care au incercat unele retete si s-au declarat multumite. Desigur, de gustibus non disputandum, dar stomacul ce vina are?
Exista si bloguri culinare unde-ti ploua in gura uitandu-te la maiestria protagonistelor, insa putine si sarace in comentarii. De unde am tras concluzia ca cei mai multi nu stiu ce mananca.
Jules Renard - Prajitura
Apropiatii care apreciaza ceea ce gatesc, rar, nu puteau intelege cum ma plang eu ca nu stiu sa gatesc paste. Am facut "n" incercari, nu mi-au placut. In sfarsit, am inteles ca succesul tine de calitatea pastelor. Acum trebuie sa invat si cum se manaca, mi-am reamintit de filmul "Eat Pray Love", paste ca acasa, la mama lor.
joi, 3 mai 2012
Think outside the box
"Exista un vechi mit chinezesc despre Firul Rosu al Sortii. Acesta spune ca zeii au innodat un fir rosu in jurul gleznelor noastre si l-au legat de toti oamenii carora le vom atinge destinul. Acest fir se poate indoi si incurca, dar nu se va rupe."
Idiotul
luni, 23 aprilie 2012
Cu ocazia sarbatorilor pascale, in cadrul unui festin ce se dorea cu staif, o persoana angajata pe directia elevarii spirituale a facut discutii penibile legate de fumat punand la zid fumatorii. Bravo lui ca a putut sa se sustraga cu cateva luni in urma acestui viciu daunator si neplacut. Intamplarea mi-a generat conexiuni care au dus si la fimul ''Malena'', vizionat recent. Nu vreau sa fac referiri la aspectele mundane dezagreabile din film, ceea ce mi-a atras in mod deosebit atentia, a fost modul in care a fost pusa in valoare feminitatea Malenei, prezentata prin ochii unui pusti de 12 ani. Paragraful ales de Maurice Munteanu ilustreaza perfect mesajul filmului.
'Pacatul nu este o actiune sau alta, ci o intreaga existenta prost
combinata. Unii pacatuiesc, atii nu. Aceleasi lucruri (a uri, a poseda
pe cineva, a trandavi, a maltrata, a se umili, a se ingamfa) pentru unii
sunt pacate, pentru altii nu.' (Cesare Pavese)
Imi place sa descopar oameni a caror idei rezoneaza cu anumite convingeri personale, Maurice Munteanu, este unul dintre ei.
Ambalajul este foarte important, asta o stie si cel mai marunt comerciant, insa, consumatorul avizat este sceptic si da verdictul abia dupa ce constata calitatea.
Cu, sau fara tigara, o femeie care stie cele 10 regului lasate de Coco Chanel, se va simti in pielea ei, adica de femeie, chiar si pusa la zid.
sâmbătă, 31 martie 2012
Love The Way You Lie
Portelanurile Frantz Collection sunt cunoscute in intreaga lume, desi este o companie relativ tanara. Fondarorul companiei, Frantz Chain, a impus un stil care imbina romantismul cu inspiratii din miscarea artistica Jungendstil( perioada Art Nouveau), o coincindenta cu educatia lui in Germania? Comun chinezilor si nemtilor este munca ordonata, acesta este primul aspect care-mi vine in minte uitandu-ma la obiectele create.
Din punctul meu de vedere, ceea ce face deosebita Frantz Collection este preocuparea pentru mediu (modele preponderent din natura, nu folosesc cenusa de oase in tehnologia de productie a portelanului)
Recent am reascultat piesa de teatru radiofonic ''Cezara" dupa nuvela lui Mihai Eminescu. M-am simtit dureros de mult in rolul lui Ieronim. Din senzatia de vis in care ne place unora sa traim, suntem scosi uneori de situatii minore care ne reamintesc de lucruri pe care am incercat sa le trecem cu vederea, minimalizand importanta lor.
Der Flohwaltzer este o piesa a carui autor este necunoscut, insa celebra incepatorilor care iau lectii de pian. De curand, ea a fost facuta cunoscuta tuturor cititorilor de presa online de catre doi caini.
Maiestria portelanurilor Frantz iti poate distrage atentia de la esential. Acelasi risc planeaza si asupra celor care vor sa puna pe aceiasi treapta animalele cu oamenii. S-a scris mult despre indignare produsa de imagile comertului cu caini, de gustibus. Mai putin s-a scris despre evenimentele nefericite si despre masurile care ar trebui luate pentru a elimina situatia de a deveni vanat.
In aceasta seara inainte de culcare am trecut in revista presa online. Nu am rezistat ispitei sa nu ma uit la Bayley si Cosmin Mihalache. Cred ca este o situatie penibila sa faci o alegere intre simpatica Bayley si un tanar cu potential artistic.
Revenind la portelanurile Frantz, le consider pretioase datorita pretului, in primul rand, minutiozitatii cu care sunt lucrate, interesului ocordat inspiratiei din natura. Ceea ce frapeaza, este violenta culorilor si discomfortul pe care ti-l creaza la gandul ca trebuie sa le folosesti. Ce mai, sunt pentru vitrina. Iar vitrina, din lipsa de spatiu, de timp...s.a., este perimata. Aceste portelanuri imi reamintesc iar, si iar, de tentatia noastra de a uita ca ''afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul''.
Locul cainilor unde este?
Tu pe cine alegi?
joi, 8 martie 2012
You’re Beautiful
am citit despre cazuri de pierdere a cunostintei la vederea lui David. victimile fiind femei, am inteles ca nu este vorba de maiestria artistica a lui Michelangello, pana la urma, cei mai esteti sunt barbatii si nici unul nu a cazut pe spate.
barbatii mereu sunt pusi la colt ca se prevaleaza de atributul de vanator insa, in adancul sufletului feminin a inceput sa incolteasca aceasta dorinta pe care si-o pot descatusa la vedere cu prilejul zilei de 8 martie, streeperii devenind vedetele zilei.
cu nostalgie, imi reamintesc emotiile zilei de 8 Martie cand asteptam cu nerabdare reactia mamei mele cand primea cadoul la care ma gandeam si-l pregateam din timp.
unde sunt zapezile de alta data...unde este 8 Martie de alta data, unde esti tu Tepes Doamne?
pe zi ce trece, tot mai multe persoane cad sub pecetea instinctiva.
am gasit in eCards o dedicatie...din vremuri apuse. oare?
marți, 6 martie 2012
Turn_uri
turnurile din videoclipul care promoveaza energia regenerabila te duc
cu gandul la turnurile de fildes online
cu gandul la turnurile de fildes online
miercuri, 15 februarie 2012
Nebunii de alb
inca se mai bate moneda si astazi pe Valentine's Day, posturile de radio emitand in eter declaratii de dragoste pentru: iubiti, iubite, soti, sotii, amanti, amante. ador sarbatorile de orice fel, incercand sa fac din cea mai banala situatie una, totusi, cred ca sunt necesare exercitii de iubire in fiecare zi.
intodeauna am iubit motociclistii pentru curajul lor de a trai periculos, rascolindu-mi nostalgia dupa viata nomada care, cu siguranta, este inscrisa in codul meu genetic.
joi, 9 februarie 2012
David X Goliat ?
astazi, 9 februarie, trebuia sa fie lansat in spatiu Goliat, primul nonosatelit romanesc. nici o alegere nefiind intamplatoare, Goliat, bebelusul celor de la ROSA, a zburat cu stangul din start, amanandu-se pe data de 13 februarie intentiile.
relatia dintre materie si spirit nu mai reprezinta o necunoscuta pentru oamenii de stiinta. ma intreb, de ce nu le-a placut David si l-au preferat pe Goliat?
Vega fata de Soare, te poate duce cu gandul la niste raporturi de sanse similare ale navetei spatiale
nici in Guyana Franceza vremea nu este mai buna, dar privim optimisti in Sus.
duminică, 5 februarie 2012
Culoarea sufletului
The Help
dupa lungi asteptari, am reusit sa vad filmul ''The Help", cel mai reusit film din anul trecut, in opinia meatraducerea titlului s-a bucurat si ea de o inspiratie fericita, "Culoarea sufletului''
are sufletul culoare?
studii recente atesta o zona bine definita in creier ocupata de suflet. schimbarile culturale induc modificari ale creierului care, la randul lor, au efecte asupra culturii. cultura/creier, nu pot fi separate
duminică, 29 ianuarie 2012
Nu mai e timp?
Dupa cautarile febrile ale faimoasei palarii cloche ale anilor '20, piesa must have in sezonul trecut, filmul cu cele mai mari sanse la Oscar, The Artist, nu mai este o surpriza pentru mine.
Marile case de moda care au pariat pe anii '60 vor fi dezamagite, nostalgia anilor '20 va castiga mai multe fane dupa ce vor vedea filmul The Artist.
Nu ne ramane decat sa ne punem palaria, sa ne aducem mereu aminte de cele 10 reguli de baza impuse de Coco Chanel, sa vorbim mai putin....pentru a ne ramane timp si pentru alte chestii serioase.
luni, 16 ianuarie 2012
VIVIT
interesul pentru evenimentele din ultimile zile mi-a fost starnit de o conversatie telefonica la care am fost martora in autobuz. o tiganca isi exprima ingrijorata ca se stransese putina lume la miting in fata monumentului eroilor cazuti in revolutie, ca verisoara ei din Brasov o informase ca si acolo este liniste... ce mai, pentru putina vreme m-am simtit vinovata de lipsa spiritului meu civic. m-am linistit imediat si chiar m-am amuzat dupa ce sora mea, care este cu mult mai inteligenta, mi-a explicat interesul tiganilor.
totusi, am cautat informatii pe net. pentru mine, imaginea este cea mai graitore, toate elementele se unesc definind evenimentul, fotografia avand puterea de a spune povestea, constrangandu-ne sa ne confruntam cu probleme potential durereoase si controversate.
Foto:Intact Images
fotografia are puterea de a ne uni cu lumea noastra
SENATUS INTELLEGIT, CONSUL VIDET, HIC TAMEN VIVIT (lat.) Senatul înțelege, consulul vede și totuși acesta trăiește – Cicero, „In Catilinam”, I, 1, 2. Expresia unei mari indignări împotriva unei stări de lucruri scandaloase, binecunoscută de toți, dar care nu este curmată.
atunci cand o fotografie creeaza o naratiune vizuala, ea poate realiza o adevarata conexiune intre oameni
Edit Later
Recomandarea lui Mircea Dinescu facuta Andreei Pora, pare solutia momentului
Totusi, nu le-ar strica sa arunce un ochi in curtea catavencilor
Edit Later
Totusi, nu le-ar strica sa arunce un ochi in curtea catavencilor
Abonați-vă la:
Postări (Atom)