duminică, 30 ianuarie 2011

Olive oil or ibuprofen?

nepoata unei colege asupra careia a planat suspiciunea de ADHD, cand era de varsta prescolara isi dorea o cariera de musafir. ajungand odata la mine, matusa ei a ramas stupefiata de modul cum s-a comportat in vizita, punand-o  pe seama  atmosferei de bunica care domneste in casa. la vremea aceea, i-am spus ca problema nepoatei consta in incapacitatea adultilor din jurul ei de a-i capta atentia, chiar daca unii erau specialisti bine platiti in cluburile unde o duceau pentru diverse activitati. sansa ei de a se salva din plictisul ce o inconjura, a venit din partea unei invatatoare care a reusit sa-i trezeasca interesul pentru studiu, ingrijorand iarasi familia din cauza cuminteniei ei, pana cand, a facut o compunere de dragoste pe telefonul tatalui ei pe care i-a trimis-o mamei...copilul este supradotat, de aceea ne-am si placut.
daca despre mine se spune ca sunt o gazda desavarsita, nu acelasi lucru se poate spune despre calitatea mea de vizitator, mereu imi este dificil ce sa aleg cand merg la cineva, deoarece putini apreciaza florile si mai toti au di tăti bunătăţile. cu fratele meu este cel mai usor, fiind un mare mofturos, sun si intreb de ce are nevoie, cumparand de la magazinul de langa blocul lui, surprinzandu-ma mereu cu oferta sa si solicitudinea  patronilor care-i cunosc deaja gusturile, ajutandu-ma sa fac alegerile corecte. 
ieri, am cerut o sticla cu uleiul cel mai gras si au incercat sa-mi intinda o mana de ajutor, ca in cele mai multe ocazii. le-am spus sa nu se mai deranjeze, este pentru mine. stiind despre fratele meu ca este adeptul alimentatiei light, chiar daca este un veritabil gurmet, au ramas putin surprinsi.
eu nu consum mult ulei, il folosesc mai mult pentru candela, de aceea prefer uleiul cel mai gras. am incercat toate felurile de ulei de masline, nu-mi place nici unul. mereu am o sticla din cel mai bun ulei de masline pentru musafiri, pe care o daruiesc dupa o perioada de timp sa nu se expire si cumpar alta. ultimile studii facute de Gary Beauchamp referitor la  uleiul de masline  ma ajuta sa gasesc o scuza sa nu-l mai cumpar ca sa nu trebuiasca mereu sa fac discutii de ce nu-l pot manca, toata lumea considerandu-l cel mai bun.
...........totul este posibil cand nu stim despre ce este vorba